Kändisarnas favorithund

Ett kanske lite oväntat faktum om Rhodesian Ridgebacks är att deras första uppfödare i USA var ingen mindre än filmstjärnan Errol Flynn. 19SUBFLYNN1-articleLargeAustraliensaren Flynn hade blivit världsberömd genom sina Hollywoodgestaltningar av stiliga pirater, Robin Hood och svärdfäktande hjältar och han levde ett lika hårt Casanovaliv som det han gestaltade på vita duken. Därför passade det sig alldeles utmärkt att just Rhodesian Ridgebacks blev den hund han förälskade sig i. Ursprungligen känd som Afrikansk Lejonhund, denna hundras kombinerade den styrka och intelligens som Flynn beundrade. Han kom i kontakt med rasen under en av sina jaktresor till Afrika med Ernest Hemingway och hans hundar vann många priser i olika utställningar.

Grace Kelly var också hon mycket förtjust i rasen och ägde en stilig Rhodesian Ridgeback som hette Fanny, tillsammans med maken Prince Rainier av Monaco. Hunden är en utmärkt familjehund och leker gärna med barn, så döttrarna Caroline och Stefanie hade säkert många roliga timmar med Fanny.

Patrick Swayze och hans hustru Lisa hade en Rhodesian som hette Cody och skådespelaren kallade hunden för sin vän, son och livvakt. Deras band var mycket starkt och Swayze omnämnde honom gärna i intervjuer.

Anthony Kiedis från Red Hot Chilli Peppers har haft flera Ridgebacks och har beskrivit rasen som själfull.

Carl Lewis gillade att löpa och det passade honom därför ypperligt att ha denna hund som med sitt jaktförflutna gärna springa mycket.

Popidolen Kylie Minogue skaffade en Rhodesian Ridgeback när hon var tillsammans med fransmannen Olivier Martinez och var så otroligt förtjust i hunden att hon kämpade till sig besöksrättigheter efter att paret gått skilda vägar. Under sångerskans bröstcancerterapi gick hon långa promenader med sin hund och var övertygad om att det hjälpte henne bli frisk. Än idag flyger hon över halva jordklotet bara för att få vara med Sheba då hon saknar henne enormt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *