Rhodesian Ridgeback är en mycket unik hund som kombinerar intelligens, lojalitet, styrka men också envishet. Den har kallats för en ”själfull” hund och har rötter i den afrikanska savannen där den än idag används i jakt.
På den här hemsidan kan man lära sig om denna fantastiska ras, alltifrån dess historia och skötsel till anekdoter och kända ägare och förhoppningsvis ger den en bra introduktion till ”lejonhunden”. Det är viktigt att lära känna rasen innan man väljer att skaffa sig en ridgebackvalp då den kräver mycket tid, träning och tålamod.

Den som väljer att skaffa en Rhodesian Ridgeback väljer att skaffa en vän för livet och dess speciella, ja, till och med märkliga karaktär får dess ägare att förälska sig mer för varje dag. Det är något speciellt med den här rasen och den har många fanatiska supporters.

Man kan ha en Ridgeback som keldjur så länge den får sin motion och det är inte ovanligt att den ligger och snarkar på soffan mellan promenaderna. Det här är också en rolig hund som gillar att smyga på såväl byte som sina ägare men kommer den öga mot öga med en främling kan den bli mycket blyg.

Just dess annorlunda karaktär gör det viktigt att man har tålamod med rasen men har man bara det kan man aldrig ånga att man skaffade sig en Rhodesian Ridgeback. Det här är en hund med stor personlighet och den kan lätt bli en fullvärdig medlem av familjen.

Hoppas att sajten ger er många bra råd och att er hund blir så fantastisk som den kan bli.

Besök gärna en av våra sponsorer casino utan svensk licens